**Tutorial** - Creating a new system - Page 2 - Freelancer Editing Tutorial Forum - Lancersreactor

You are not logged in.

keef

Private

(10)

Date of registration: Mar 7th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

21

Friday, March 7th 2003, 12:04am

How come I end up in an endless Jump tunnel? Or is that just in the demo... <img src=smilies/icon_smile_sad.gif width=15 height=15 border=0 align=middle>
Signature from »keef«

Exille

Private First Class

(10)

Date of registration: Mar 6th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

22

Friday, March 7th 2003, 12:32am

where is the jump tunnel??!! ive looked all over liberty!
Signature from »Exille«

Exille

Private First Class

(10)

Date of registration: Mar 6th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

23

Friday, March 7th 2003, 1:27am

found it, but i had to edit the location of the jump gate to the right alittle bit, its right next to the california gate, not the colorado gate.
Signature from »Exille«

Dawn

Apprentice

(10)

  • "Dawn" started this thread

Date of registration: Mar 6th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

24

Friday, March 7th 2003, 5:13am

Sorry to all. but i forgot one thiing as one of said right. the entry in the in the universe.ini. look above in this thread. i add it as soon as possible. Sorry again. But it was a lot of things <img src=smilies/icon_smile.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> Have a nice day Dawn
Signature from »Dawn«

lito

Private

(10)

Date of registration: Mar 4th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

25

Friday, March 7th 2003, 8:43am

Dawn what exactly did you forgot? I don´t see anything missing?
Signature from »lito«

Preddie

Private First Class

(10)

Date of registration: Mar 2nd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

26

Friday, March 7th 2003, 9:52am

I have a question, if the server edit the files and run the server again, must the clients also have the new files to see the new jump gate? I think they must don´t they? And if the client edit some files, and the server don´t..., how does it react on eachother?
Signature from »Preddie«

Hotlips

Private First Class

(10)

Date of registration: Mar 5th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

27

Friday, March 7th 2003, 1:42pm

I think everything that has to do with the loading of ini files are server side in MP. Only thing the clients can do is use memory hacks.
Signature from »Hotlips« I doubt, therefore I might be

Dawn

Apprentice

(10)

  • "Dawn" started this thread

Date of registration: Mar 6th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

28

Friday, March 7th 2003, 3:36pm

ok i didn&#180;t forget anything <img src=smilies/icon_smile.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> but someone thought i did <img src=smilies/icon_smile.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> you have to read careful eisen <img src=smilies/icon_smile.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> Dawn
Signature from »Dawn«

lito

Private

(10)

Date of registration: Mar 4th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

29

Friday, March 7th 2003, 4:47pm

:-)
Signature from »lito«

ludder

Apprentice

(10)

Date of registration: Mar 6th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

30

Friday, March 7th 2003, 11:02pm

I have followed the instructions step by step (only the name is different.. But i cant fint the jump gate to my new system! wheer in NY is it?
Signature from »ludder« Don`t be a smartass! Your ass isn`t smart enough!

Dawn

Apprentice

(10)

  • "Dawn" started this thread

Date of registration: Mar 6th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

31

Friday, March 7th 2003, 11:38pm

<font size=1 face="trebuchet ms"><BLOCKQUOTE><hr size=1 noshade> found it, but i had to edit the location of the jump gate to the right alittle bit, its right next to the california gate, not the colorado gate. <hr size=1 noshade></BLOCKQUOTE></font><font face=´trebuchet ms, Verdana, Arial, Helvetica´ size=2> why don&#180;t you read the thread?? Dawn
Signature from »Dawn«

&#8224;

Apprentice

(10)

Date of registration: Jan 3rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

32

Saturday, March 8th 2003, 7:30am

<font size=1 face="trebuchet ms"><BLOCKQUOTE><hr size=1 noshade> I think everything that has to do with the loading of ini files are server side in MP. Only thing the clients can do is use memory hacks. <hr size=1 noshade></BLOCKQUOTE></font><font face=´trebuchet ms, Verdana, Arial, Helvetica´ size=2> Unfortunately this is a very false assumption. The MP Server and SP Game both use the same ini files. And, the client always uses it´s OWN ini files, NOT the servers! So, if you alter your ini file for Manhattan to have a &quot;Sabre&quot; there, for lost cost, it will be there in ANY MP Server you log into...you can buy it at LEVEL ONE! However, characters which do this CORRUPT the server and CRASH them! And, the server STAYS CORRUPTED until that character is removed from what I have read. So, remember when you are playing around with these files to change them back to default BEFORE joining any MP games! (Unless of course you are an ass that likes to ruin other people´s enjoyment. In which case I hope you burn in Hell. <img src=smilies/icon_smile_wink.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> ) Fly well, <img src=´http://www.hazleton.net/~pita/smilies/asthanos.gif ´><img src=´http://www.hazleton.net/~pita/smilies/FIREdevil.gif ´><i><b>Pyrate Dredd </b> </i><img src=´http://www.hazleton.net/~pita/smilies/FIREdevil.gif ´><img src=´http://www.hazleton.net/~pita/smilies/asthanos.gif ´> <img src=´http://www.hazleton.net/~pita/smilies/rock_band.gif ´>
Signature from »&#8224;« [img=http://www.hazleton.net/~pita/smilies/FIREdevil.gif][i][b]Pyrate Dredd[/b][/i][img=http://www.hazleton.net/~pita/smilies/FIREdevil.gif][img=http://www.hazleton.net/~pita/smilies/asthanos.gif] [img=http://www.hazleton.net/~pita/smilies/rock_band.gif]

Bargib

Apprentice

(10)

Date of registration: Apr 1st 2000

Reputation modifier: 10

  • Send private message

member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month member since 216 month

33

Saturday, March 8th 2003, 8:53am

Somebody care to write this thread up in a document, and mail it to me? Thanks! Best Regards Christian &quot;Bargib&quot; Koerner Editor in Chief, <A href=´http://www.lancersreactor.org´ Target=_Blank>The Lancers Reactor</a>
Signature from »Bargib« Best Regards Christian "Bargib" Koerner The Lancers Reactor

BBoy

Private First Class

(10)

Date of registration: Mar 7th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

34

Saturday, March 8th 2003, 12:40pm

Hello all, I got my copy of the game, and allready started moding.... I did everything you sed Dawn, and server console keep poping me that he cannot find d01_01_base. My eyes hurt since i scaned the code you send for 100 times and cannot find the mestake.... Can anyone explain critical references trough code of the star system/ planet, to the other files ....i mean how does system reference to station etc... BBoy &quot;i am not a rapper, i´m a psychic blink&quot; - Roots Manuva http://www.starwarp.co.yu
Signature from »BBoy« BBoy "i am not a rapper, i`m a psychic blink" - Roots Manuva http://www.starwarp.co.yu

ludder

Apprentice

(10)

Date of registration: Mar 6th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

35

Saturday, March 8th 2003, 12:45pm

iv got another problem.. im in my system but i cant enter my base! once the docking sceen is over the screen turns black.. but the game hasen´t frozen.. if i press F1 i get to si a picture of me docking into the station as a background for the menu!
Signature from »ludder« Don`t be a smartass! Your ass isn`t smart enough!

Chen

Private First Class

(10)

Date of registration: Mar 8th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

36

Saturday, March 8th 2003, 1:25pm

Yes i had the same problem i made my own system and then when i tryed docking it showed the movie and thats it all went black so i just copyed the rooms from a station in NY (Li01) and then in the base ini i changed the rooms path to my system folder, thats it and it worked yet i have some question: * how can i name a system, a jump gate and stations? and for general info i host a server 24/7 and i changed my files to have the new system, and every time i jumped to the system and someone watched it or was on formation with me, his game crashed but not the server so i made a patch that install the neccery files for my system i suggest u do the same for ur servers
Signature from »Chen«

lito

Private

(10)

Date of registration: Mar 4th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

37

Saturday, March 8th 2003, 2:12pm

Ok, so I have implemented Dawn code in my ini files and everything works out just fine EXCEPT when I am about to dock with the station in the new system. I see the docking animation and then the game CRASHED BOOM DEAD. I run the server and the client on the same machine. I have copyed over the ROOMS files from Li01_01 and I can´t really find my problem. I will continue to search for it. If anyone has any tips I will welcome that. About naming the Stations and Jump Gates and stuff like that I think you have to modifie some resource.dll file or something. I have seen a post naming this on the forum. To bad they dont have a search function.
Signature from »lito«

Dawn

Apprentice

(10)

  • "Dawn" started this thread

Date of registration: Mar 6th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

38

Saturday, March 8th 2003, 2:22pm

ok maybe i can help: @bboy sounds like you wrote the name of your base in any ini file wrong. maybe the universe.ini or the ini of your ini. check the names! @ludder i had the same problem once. have you changed the paths for your rooms?? and rename the rooms files (if you haven&#180;t did it yet). @lito i dont know how you could fix your problem. just look at the inis once again and don&#180;t fix on my how-to. just look if all of your names etc are correct. Dawn
Signature from »Dawn«

mateovaleo

Apprentice

(10)

Date of registration: Mar 9th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

39

Monday, March 10th 2003, 10:30pm

I keep on getting an endless jump tunnel when I dock and try to jump to the new system. PLEASE HELP!!!! I can´t find my problem anywhere! Any Suggestions??? Thanx.. Only the dead have seen the end of war.............Plato
Signature from »mateovaleo« Only the dead have seen the end of war.............Plato

Marodeur

Apprentice

(10)

Date of registration: Mar 1st 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

40

Monday, March 10th 2003, 11:04pm

Make sure you did change your jumpgate settings to the system name you entered (From DA01 to the System name you chose)
Signature from »Marodeur« Marodeur Freelancer in Sabre Admin/Owner of the Server "Aachen Freelancer"

Social bookmarks

Legend:

Forum contains no new posts
Forum contains new posts
Forum is closed
Forum is an external link