** UTILITY ** 2D System Editor _ Freelancer Explorer - Freelancer Editing Utilities Forum - Lancersreactor

You are not logged in.

ForceMorph

Private First Class

(10)

  • "ForceMorph" started this thread

Date of registration: Apr 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

1

Wednesday, April 23rd 2003, 5:54am

Looks awesome, but I´m getting a "the file is not a binary INI file" every time i start it up. i extracted everything into the EXE folder, and I dont think i´ve edited any of my compressed INIs. - ForceMorph -
Signature from »ForceMorph« - ForceMorph -

ForceMorph

Private First Class

(10)

  • "ForceMorph" started this thread

Date of registration: Apr 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

2

Wednesday, April 23rd 2003, 6:06am

Nevermind, I fixed it. It looks like Mod Manager won´t work well with this. I had to disable all mods and restore backups to get this system editor to work, but it looks worth it. <img src=smilies/icon_smile_big.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> - ForceMorph -
Signature from »ForceMorph« - ForceMorph -

shsan

Private

(10)

Date of registration: Mar 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

3

Wednesday, April 23rd 2003, 9:50am

Hi ForceMorph, Sorry about that, i know that at the moment any mod done in text format will not work with my program. I might put that change very quickly if too many people have problems with it. I will also look into the possibility to create something compatible with Mod Manager. Thanks anyway for trying it <img src=smilies/icon_smile.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> Shsan.
Signature from »shsan«

ForceMorph

Private First Class

(10)

  • "ForceMorph" started this thread

Date of registration: Apr 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

4

Wednesday, April 23rd 2003, 8:03pm

Okay I´m really having only one problem... adding Jump Holes. Right clicking in the system (or any other view) doesn´t display anything to add holes, nor is there a button for it. Other than that, the editor is amazing! - ForceMorph -
Signature from »ForceMorph« - ForceMorph -

shsan

Private

(10)

Date of registration: Mar 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

5

Wednesday, April 23rd 2003, 8:40pm

Hi, I know it´s kinda weird for jumphole. So double click on a system, in the universe view. You enter the &quot;System view&quot; mode not the editing one. Right click on a point not used by any object and it will bring a menu proposing to add a jumphole. You need to set the start and end (preferably into another system) , Double clicking exit the system view mode. Once you have selected the start and end , a Dialog box will appear and ask you more details. And that´s all. I am planning to make it able to load text ini files today so it should be compatible with the mods. However the script in flmod manager does not support suppression at the moment, so it might take longer to do a full support for it. Bye shsan
Signature from »shsan«

Noxman

Private

(10)

Posts: 11

Activitypoints: 60

Date of registration: Apr 6th 2010

Reputation modifier: 3

Level: 21 [?]

Experience: 33,645

Next Level: 38,246

  • Send private message

member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month

6

Wednesday, April 23rd 2003, 10:17pm

Can anyone help? I got the explorer and put it in the EXE directory and it worked..... i have all the normal options and its fine. The only problem is that in the middile where ,the preview on the website shows a system being displayed, there is nothing. This has left me confused! Plz help! We came[! We saw[! We kicked their asses[!

shsan

Private

(10)

Date of registration: Mar 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

7

Wednesday, April 23rd 2003, 10:25pm

Hi, If you have entered the Edit mode and created a new system then it´s by default an empty system and you have to add your own stuff... If you are editing an existing system and it´s empty then it´s bug <img src=smilies/icon_smile.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> Can you contact me by icq or send me an email directly with some screen captures if you think that it´s bug. Shsan
Signature from »shsan«

ForceMorph

Private First Class

(10)

  • "ForceMorph" started this thread

Date of registration: Apr 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

8

Wednesday, April 23rd 2003, 10:35pm

Okay thanks, it works great. - ForceMorph -
Signature from »ForceMorph« - ForceMorph -

Resender

Private First Class

(10)

Posts: 115

Activitypoints: 610

Date of registration: Mar 11th 2009

Reputation modifier: 4

Level: 32 [?]

Experience: 396,719

Next Level: 453,790

  • Send private message

member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month

9

Wednesday, April 23rd 2003, 11:17pm

i´m going to use this tool to create systems for my Archangels of Europe mod which i hope to make in the near or distant future but i want to ask few things 1)if i uninstall &amp; reinstall it will i be able to get the new systems away 2)can i access the systems in mp without anything having to change anything to the game any help in creating new system/mods and to remove them later

shsan

Private

(10)

Date of registration: Mar 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

10

Wednesday, April 23rd 2003, 11:32pm

At the moment, there is no way to delete a system (except by reinstalling the original inis and cleaning manually the System directory). I have added this to the &quot;to do&quot; list . I should be able to do it quickly. I am not sure i understand what you mean by uninstalling &amp; reinstalling. The program in itself does not keep any data. It´s reading and storing all the changes in the ini files of the game. About MP, i haven´t tested it yet because it´s far from finished and i dont want to loose too much time until i declared the program acceptable (that´s clearly not yet the case ). However if you test it give me a shout to tell me how it worked <img src=smilies/icon_smile.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> At the moment i am fighting with the cloud creation.... If you want anything in particular , just make a list classed by priority and send it to me. I´ll try to make reports frequently and post a new version each time a new feature is added. Hope this helped. Shsan
Signature from »shsan«

Resender

Private First Class

(10)

Posts: 115

Activitypoints: 610

Date of registration: Mar 11th 2009

Reputation modifier: 4

Level: 32 [?]

Experience: 396,719

Next Level: 453,790

  • Send private message

member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month

11

Thursday, April 24th 2003, 12:22am

this utility works for mp games i placed a zoners weaponplatform right acros freeport 2 and it was there note that the mp test i did was on my own server and that my client is on the same pc as the server so now that it works can annyone tell me how to add a cluster of systemslike Liberty, and the factions that belong to it

shsan

Private

(10)

Date of registration: Mar 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

12

Thursday, April 24th 2003, 12:31am

To Add factions you need to edit the faction_prop.ini and the empathy.ini in the MISSIONS directory. That cannot be done by my soft (not yet <img src=smilies/icon_smile.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> Once you have created the factions , my tool will recognize them and you will be able to create new systems with these new factions. I will post tonight a version supporting text ini files. So it should not conflict with decompressed files and mods. Shsan
Signature from »shsan«

Crakmine

Private First Class

(10)

Date of registration: Apr 5th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

13

Thursday, April 24th 2003, 2:39am

First off this is one hell of a fine program, only a couple questions, I haven´t done any creation of systems yet because of a couple problems what are the sizes for stars and thier atmosphere sizes based on and um what are the planet rotation spots about (sorry if this is a dumb question, heh)
Signature from »Crakmine«

ForceMorph

Private First Class

(10)

  • "ForceMorph" started this thread

Date of registration: Apr 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

14

Thursday, April 24th 2003, 2:44am

Okay, i made a system using this, went into my game and now the names for everything (systems, etc) are all gone. I sorta know what the problem is (messing with the naming dll), but how can this be fixed? - ForceMorph -
Signature from »ForceMorph« - ForceMorph -

Wind

Apprentice

(10)

Date of registration: Feb 8th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

15

Thursday, April 24th 2003, 4:13am

I got loaded it and there is just a gray background and the stats of the systems no nav map to look at. what did i do wrong?
Signature from »Wind« We may be outnumbered and even outgunned. Would you rather to die sitting or standing

Resender

Private First Class

(10)

Posts: 115

Activitypoints: 610

Date of registration: Mar 11th 2009

Reputation modifier: 4

Level: 32 [?]

Experience: 396,719

Next Level: 453,790

  • Send private message

member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month

16

Thursday, April 24th 2003, 9:55am

bad news about this system maker when i loaded Bering this morning the added weapons platform was gone im going to check later today if this is ageneral problem for those who want to use the 3D don´t try it it doesn´t work i tried it and it doesn´t load the map

shsan

Private

(10)

Date of registration: Mar 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

17

Thursday, April 24th 2003, 10:07am

Hi Guys, In order : For Crackmine, the size of the stars is in unit and it´s fixed to some values (1000,2000 ) the atmosphere range must be greater and it represent the area where a ship should not enter to avoid being burned. The rotation parameter for the planet is in round per second and it´s the rotation of the planet around it´s own axis (not around the sun, i dont think that´s possible in the game ). For ForceMorph, indeed that´s the correct problem. The new names are normally added into the dlls, but for that at the moment i need to recompile a Dll. You can use the extratools on the web site for that. I might have to change the wey it´s done but for the moment the extratools are needed. For Wind, you are second reporting that problem and i have a screen capture of the sort of screen you have. However i have little info on what can cause that. Can you give me the OS you are using, the Screen resolution and bit depth ? It should probably be run in 32bits mode. For Resender, i am a little bit suprise that the modification is gone. One the file is written and you have been able to confirm by seeing the object once that it has been added then it should remain there. Unless of course, you applied a mod after <img src=smilies/icon_smile.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> I don´t really know how the backup is done for the mod but it could wipe out the modification done by my tool. The plan for this week-end is to try to make something compatible with FLMod Manager or at least add the possibility to export a MOD. Shsan
Signature from »shsan«

Resender

Private First Class

(10)

Posts: 115

Activitypoints: 610

Date of registration: Mar 11th 2009

Reputation modifier: 4

Level: 32 [?]

Experience: 396,719

Next Level: 453,790

  • Send private message

member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month

18

Thursday, April 24th 2003, 10:40am

i didn´t apply a mod but i like to make one ok how do i add a space like liberty, border worlds ect.. i´m going to test the mp later today

Resender

Private First Class

(10)

Posts: 115

Activitypoints: 610

Date of registration: Mar 11th 2009

Reputation modifier: 4

Level: 32 [?]

Experience: 396,719

Next Level: 453,790

  • Send private message

member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month

19

Thursday, April 24th 2003, 11:02am

i found the prob the editor accepts the previous saved games as backups if he asks for it and you click ok the original changes will be applied

Resender

Private First Class

(10)

Posts: 115

Activitypoints: 610

Date of registration: Mar 11th 2009

Reputation modifier: 4

Level: 32 [?]

Experience: 396,719

Next Level: 453,790

  • Send private message

member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month

20

Thursday, April 24th 2003, 12:58pm

there 2 new problems if ounf 1 the names dissapear (earlier mentioned) 2) i added a station aproched it wanted to dock to get this &quot;dock dsenied destination to far&quot; when i selected it from afar the nearest jump gate was selected(in my case the jump gate to alaska

Social bookmarks

Legend:

Forum contains no new posts
Forum contains new posts
Forum is closed
Forum is an external link