You are not logged in.

  • "Chips" has been banned
  • "Chips" started this thread

Posts: 4,884

Activitypoints: 29,225

Reputation modifier: 15

Level: 53 [?]

Experience: 18,588,217

Next Level: 19,059,430

  • Send private message

member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month

21

Thursday, November 27th 2003, 6:03pm

I am making NPC ships and the crashes are getting to me: Okay - here goes. When making ships for NPC´s - we will start on fighters. First - the ship has to be in the shiparch.ini correct? Good. Next - You need a loadout of the ship in the loadouts.ini - follow the same methodology as the others, giving it your own nickname. next - add this to the NPCships.ini file - as done in the others, finally plonk it in the faction_props.ini file as well (see other threads about this) Okay - I crash whenever i am in a system. It can be many systems or not. It is NOT always the same location for crashes, it varies, and sometimes i can land sometimes i cannot. Now this is stereotypical NPC crashes. Anything where you can get into the system, and see it, but crash all over the place = NPC´s - so some poeple miss the obvious. Rule: 1) Don´t take any of them out of the faction_prop.ini file unless you really know what you are doing okay? Best to just add yours in there. 2) MAKE SURE you have them correctly labelled. So it says npcship = the nickname of the entry in npcships.ini (both these files are in the missions folder by the way). 3) MAKE SURE the archetype in both instances is the EXACT name of the ship in the shiparch.ini file okay??!! 4) make SURE the loadouts name is correct. 5) Make SURE the loadout corresponds to the ships hardpoints. Don´t try giving it 200 lights or something stupid okay? ALso - make sure you give it an engine, powerplant and scanner at least! I mean, i forgot the engine once, couldn´t stop laughing as all the corsairs sat in space without moving. Very comical stuff....hehe 6) Make SURE you have got the difficulty levels correct, and the type of ship correct okay? Simple errors: Copying the loadout from the goods.ini file instead to save time. Please remember to rename it to [loadout instead of leaving it as [good, also remember that in the loadouts.ini it is archetype - not ship, or hull or something. It should be the nickname, the archetype (ship nickname from shiparch.ini) and then the equip = lines. Other probs - incorrect difficulty levels. Heck - make it d5 then make the nickname include it too, as well as the last line in the npcship.ini file. Why? Cause it keeps it simple, and uncomplicated. Specially when making multiple loadouts for different difficulty levels. Checklist: Shiparch.ini entry. Loadouts.ini entry - same as other ones but tailor made to your ship, and also make sure the archetype is the shiparch.ini nickname for the ship. NPCships.ini - now make sure the loadout is for your ship, that the archetype is the shiparch.ini nickname, that the shipclass is fighter, the level is the level you want, and that the npc_class = lawful, class_fighter, d7 line varies for lawful/unlawful for your good guys/pirate line. Next - make sure the nickname of this part corresponds to the entry name for the faction_prop.ini file - like this: I have the starblazer, i have a loadout for it (cannot be arsed to put it in here though) here are the others. [NPCShipArch nickname = starblazer_fighter_d5 level = d5 loadout = starblazer_loadout ship_archetype = starblazer state_graph = FIGHTER pilot = pilot_company_hard npc_class = lawful, class_fighter, d5 [NPCShipArch nickname = starblazer_fighter_d7 level = d7 loadout = starblazer_loadout01 ship_archetype = starblazer state_graph = FIGHTER pilot = pilot_company_hard npc_class = lawful, class_fighter, d7 And the faction_prop.ini file is: npc_ship = starblazer_fighter_d5 npc_ship = co_alg_ge_fighter2_d6 npc_ship = co_alg_ge_fighter2_d7 npc_ship = starblazer_fighter_d7 I also add lines into the mshipprops too - this is incase i shove them into the missions later and i forget to do it!! Simple eh? [mShipProps archetype_id = starblazer prop = can_use_berths Dunno why i added this part really. I thought of others, but stuff like commodities, weapons, and even ships don´t have that many crashes at all - they are mainly typos, whereas with systems you have a FLE that makes incorrect things for you, and a load of tutorials that are full of mistakes that newbs won´t notice. Heck - there are hundreds of things causing crashes in systems, whereas everything else is much much simpler! lol. Hence why i haven´t written about anything else - there aint much to write about. NPC ships can be buggy, but only if you forget or simply mis=spell something. Everythign else is near plain sailing - so i won´t add anything to this thread as - well, its not difficult to debug problems yourself. Only systems really stumps people! lol Chips

Date of registration: Oct 11th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

22

Wednesday, December 3rd 2003, 3:44pm

i made my systems in FLE right but now wen i go in and try to edit the third system FLE crashes. once i activate the mod in FLMM put it on my server and game try to log onto my server my server crashes. can u walk me through wat to do? thanks HellCat
Signature from »HellCat from bobway«

  • "Chips" has been banned
  • "Chips" started this thread

Posts: 4,884

Activitypoints: 29,225

Reputation modifier: 15

Level: 53 [?]

Experience: 18,588,217

Next Level: 19,059,430

  • Send private message

member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month

23

Wednesday, December 3rd 2003, 6:16pm

Walkin you through would take alot, however, have you tried this without server first, you gotta make sure it works. Next - you crash on loading? Not even get to menu, or you get there, just trying to get somewhere else? Reason server crashes, as it is running the encounters and other scripting (not all) from your server files, and then the game you load is running itself MINUS all server files - as it takes that info from the servers. So - server crashes point towards things like bad encounters and such like. Where are you trying to start? Personally - check in SP without server. Use an OpenSP program - do you land on manhatten without crashing, or do you crash on loading? Check the universe.ini file - anything visibly wrong, check systems files - anything wrong (might be if you modded manhat system), have you removed stuff, have you added stuff, what did you do exactly?. It is extremely difficult to work out what is wrong from a ´i crash on loading´ kinda message. I take it that it all works perfectly when not running the mod at all? I would look, but with a job,lots of mods etc etc, i have no time left. I also mean no time - i get about 2 hours a day of my own time right now, and that time is precious. However, if it comes to w/kend and it aint fixed, then i will have a look for you. Chips

Date of registration: Oct 11th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

24

Saturday, December 6th 2003, 1:20am

i found out wat was wrong with my FLE crashing faluty systmes wouldnt open the file so i just deleted it. i made two sytems mabey 1 encounter in 1 of the systems about 6 bases in total in both. meaning 4 bases in 1 and 2 in the other. the systems r full of wepons platforms. ther are two clouds in 1 of the systems and some caustion bouies. i made everything sellable at 1 base(to see if it would wat all the guns did) and all the ships and guns and pattorls were highes lvl. thats all pretty much. might be a few things that are i missed. FYI i couldnt get to chose my char. i tried to log on and it crashed. post bck soon.
Signature from »HellCat from bobway«

Date of registration: Oct 11th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

25

Saturday, December 6th 2003, 1:42am

oh ya i also put jumpholes from theta to 1 of the systems and new tokio gama new york and i think thats all
Signature from »HellCat from bobway«

Date of registration: Oct 11th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

26

Saturday, December 6th 2003, 2:05am

i got to manhatten but wen i tried to get to the bar Freelancer shut down. now wat
Signature from »HellCat from bobway«

  • "Chips" has been banned
  • "Chips" started this thread

Posts: 4,884

Activitypoints: 29,225

Reputation modifier: 15

Level: 53 [?]

Experience: 18,588,217

Next Level: 19,059,430

  • Send private message

member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month

27

Saturday, December 6th 2003, 4:04pm

went to bar? Hmm - usually means that there is an error in the base file of that base. Something like it doesn´t have a bar, or something isn´t right about it. Usually if you click on someething and you crash, then its that thing that is making you crash - therefore look there! Try the base file as well as the bar file too. Check the links to rooms etc. Systems can crash for litterally thousands of reasons though - mostly related. 90% are encounters problems being wrong. Giving a wrong encounter or patrol path using these things is impossible to work out. Yes - patrol paths don´t seem to work too well - but don´t worry, patrols are crap anyways. Like i mentioned before though - there are multitudes of probs that can go wrong. Go through the list and really look. Spelling mistakes also cause crashes, especially when as un-noticable as in weapons files or something - that is hard to spot!!

Date of registration: Oct 11th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

28

Sunday, December 7th 2003, 4:45am

ok... but i didnt edit manhaten at all i just put 1 jump hole from there to 1 of my systems. thanks HellCat
Signature from »HellCat from bobway«

Date of registration: Oct 11th 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

29

Sunday, December 7th 2003, 7:24pm

should i download the update?
Signature from »HellCat from bobway«

DarkDragon

Apprentice

(10)

Date of registration: Oct 23rd 2003

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month member since 180 month

30

Friday, December 19th 2003, 6:06pm

Chips, Im having a sorta the same prob. On the new Epsilon systems it has random crashes which work fine on SP but not on MP. This is really weird lol Any ideas? *Aka Darky* <img src=´http://members.optusnet.com.au/~audioele/mypic91.gif ´>
Signature from »DarkDragon« *Admin Of Bobways Server* *Team Member Of Nova Design*

  • "Chips" has been banned
  • "Chips" started this thread

Posts: 4,884

Activitypoints: 29,225

Reputation modifier: 15

Level: 53 [?]

Experience: 18,588,217

Next Level: 19,059,430

  • Send private message

member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month member since 120 month

31

Tuesday, April 13th 2004, 1:53am

arg, was at home for Xmas when these posted, anyways - for new members to fourms - the word is....... <b>*BUMP!* </b> <img src=´http://www.pathfinderstudios.com/PICTURES/lancersreactor3.jpg ´>

Kabbie

Apprentice

(10)

Date of registration: Feb 27th 2004

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month

32

Saturday, April 17th 2004, 5:20am

Mmmh everytime I try changing space color, the game crashes on me when I test the system.
Signature from »Kabbie« Kabouter, Story Author for the Phoenix Mod. Visit www.phoenixmod.com

Date of registration: May 9th 2004

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month

33

Wednesday, May 12th 2004, 9:15am

Why is it when I setup a Mod of my own it crashes every time I try to load into my savegames it crashes to the desktop. It´s eyes were completly devoid of life, Empty Orbs that took in the world with an unfeeling gaze, A thin trail of blood ran from a fresh wound, But it would not or could not tend to it Only one thing ever brought a spark of vitality, To the eyes of this Tortured Soul: The Suffering of others. Edited by - Tortured_Soul on 5/12/2004 10:54:31 AM
Signature from »Tortured_Soul« It`s eyes were completly devoid of life, Empty Orbs that took in the world with an unfeeling gaze, A thin trail of blood ran from a fresh wound, But it would not or could not tend to it, Only one thing ever brought a spark of vitality, To the eyes of this Tortured Soul: The Suffering of others.

Sissle

Private First Class

(10)

Date of registration: Jun 14th 2004

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month

34

Monday, June 14th 2004, 2:53pm

Are you sure the savegames are still possible? (ie: in the save game, you are flying a dagger, but you just deleted the dagger in shiparch.ini) Now on to my problem. Everytime I undock from ANY base, the game crashes to desktop. Any reasons why?
Signature from »Sissle«

DraKKeN

Apprentice

(10)

Date of registration: Jul 7th 2004

Reputation modifier: 9

  • Send private message

member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month member since 168 month

35

Friday, July 9th 2004, 12:11am

ok i have a problem, ive been redoing NY and i have moved Westpoint just a bit across, the exact position as one of the tradelane rings(i have removed all the tradelanes <img src=smilies/icon_smile_wink.gif width=15 height=15 border=0 align=middle>). so i travel to westpoint when i goto dock there is no little man that says eg&quot;roger that your reqeust to dock is granted, please proceed to dock2&quot;. and when i start going to dock the doors dont open, and im left there trying to barge through the doors <img src=smilies/icon_smile_sad.gif width=15 height=15 border=0 align=middle> here it is: [Object nickname = Li01_09 ids_name = 196774 pos = -19563, -300, 23976 ; original = -35488, -300, 28321 rotate = 0, 45, 0 Archetype = outpost ids_info = 65771 base = Li01_09_base dock_with = Li01_09_base voice = atc_leg_f01 space_costume = li_newscaster_head_gen, li_female_elite_body reputation = li_n_grp behavior = NOTHING faction = li_n_grp difficulty_level = 3 loadout = trading_outpost_li_01 pilot = pilot_solar_hardest all i altered was the position.. why wont it let me in??
Signature from »DraKKeN« #NAME?

Timmy51m

Apprentice

(10)

Posts: 3

Activitypoints: 15

Date of registration: Jul 7th 2009

Reputation modifier: 4

Level: 17 [?]

Experience: 10,266

Next Level: 13,278

  • Send private message

member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month

36

Tuesday, September 14th 2004, 5:08am

Problem - crash to desktop when undocking from base. I create a new system, add a sun and four planets with bases on them, and a jumpgate linking the system. No tradelanes, no commodoties, ships etc, only the objects i have mentioned. I test each item as i place it and they all work fine. What i dont understand is that i can undock from these bases with no problem many times, then another time i CTD when undocking from the same base. The server console shows no errors. I´ve read many of these tutorials and posts and can find no answer to my problem. What am i doing wrong here? Maybe i just need to leave this modding to the pro´s.

Posts: 35

Activitypoints: 180

Date of registration: Jun 14th 2009

Reputation modifier: 4

Level: 26 [?]

Experience: 120,561

Next Level: 125,609

  • Send private message

member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month

37

Thursday, November 18th 2004, 3:22pm

1. How do you backup mods? (Whenever I do the original gets corrupted!) 2. Has anyone done archetypes for &quot;other objects?&quot; &quot;To the minor problems of Bretonia and Kusari that keep us all sane.&quot;

[3Fs(AAM)]_Ghost

Private First Class

(10)

Date of registration: Mar 5th 2005

Reputation modifier: 8

  • Send private message

member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month

38

Saturday, March 5th 2005, 12:13am

Whenever i try to add a jumphole into a new system, FLE Crashes!!! Everytime it happens!!! What do i do?
Signature from »[3Fs(AAM)]_Ghost«

S.Curran

Private First Class

(10)

Date of registration: Mar 6th 2005

Reputation modifier: 8

  • Send private message

member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month

39

Sunday, March 6th 2005, 12:42am

I was wondering if anybody here, who uses FL Explorer and has a good knowledge of how to use it, would like to work as a team to create a good bug-free system to offer to clans or other causes. If you are interested email me at bull****04@hotmail.com. All requests will be considered. Thanks
Signature from »S.Curran«

S.Curran

Private First Class

(10)

Date of registration: Mar 6th 2005

Reputation modifier: 8

  • Send private message

member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month member since 156 month

40

Sunday, March 6th 2005, 7:32pm

I was wondering if anybody here, who uses FL Explorer and has a good knowledge of how to use it, would like to work as a team to create a good bug-free system to offer to clans or other causes. If you are interested email me at bull(add the sh*t word here , the full word!!)04@hotmail.com. All requests will be considered. About the email address, my email has a swear word in it and whenever i try to add it on this forum it blocks it out so follow the instructions Thanks
Signature from »S.Curran«

Social bookmarks

Legend:

Forum contains no new posts
Forum contains new posts
Forum is closed
Forum is an external link