You are not logged in.

Ni.

Private

(10)

  • "Ni." started this thread

Posts: 8

Activitypoints: 55

Date of registration: Oct 19th 2010

Reputation modifier: 3

Level: 19 [?]

Experience: 22,652

Next Level: 22,851

  • Send private message

member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month

1

Saturday, May 12th 2012, 7:13pm

Singleplayer mission bug? Stuck in Tohoku

I'm playing through the story. The only mod I've done is changed the Stiletto purchase level to 12 so I'm flying that before I should be.

However, I'm stuck on a mission. After destroying Tekagi, you fly back to Chogoku. It all goes well until I reach the jumphole where I get "Access Denied". I've done this last part of the mission 5 times now and it's the same. There doesn't seem to be any way for me to leave Tohoku.

How can I escape? I can't see how loading a previous save will make any difference. I've opened my save game in an editor and removed all the locked_gate lines. This didn't help.

The mission objective code looks like this:

[NNObjective]
nickname = mlog_take_the_jumphole_back_to_ku06
state = HIDDEN
type = rep_inst, Ku07, 23650, 26650, -59029, 0, 16706, Ku07_to_Ku06_hole

Is there any way I can change that so it unlocks the jumphole? I don't get it. Any help would be great! I've attached the savegame as well, if it helps.

Thanks for any help! I'd like to continue the story.
Ni. has attached the following file:
  • Save78da.zip (67.23 kB - 105 times downloaded - latest: May 17th 2018, 12:17pm)

SWAT_OP-R8R

Administrator

(12)

    Germany

Posts: 1,552

Activitypoints: 8,610

Date of registration: Oct 15th 2010

Reputation modifier: 14

Level: 45 [?]

Experience: 4,400,193

Next Level: 5,107,448

Thanks: 33

  • Send private message

member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month

2

Saturday, May 12th 2012, 10:04pm

your problem might not be the mission structure itself
as ive created an own singleplayer campaign the most problematic issue ive ran into was that wrong mission information was stored in the autosave

so if you tried playing that mission by loading the last autosave you better try to use one of the mission savegames instead which should actually be clean and let you continue the story

Ni.

Private

(10)

  • "Ni." started this thread

Posts: 8

Activitypoints: 55

Date of registration: Oct 19th 2010

Reputation modifier: 3

Level: 19 [?]

Experience: 22,652

Next Level: 22,851

  • Send private message

member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month

3

Sunday, May 13th 2012, 2:59pm

I've tried that, I'm not using the autosave. I've tried going back and re-doing the entire mission. Leaving the blood dragon base in Chugoku, killing tekagi again. :( The same thing happens. This is loading from the save called: Mission 09 Kyoto, Chugoku.

Weirdly, during the mission some dialogue does seem to be missing or out of sequence. I never get an order to destroy the shield generators other than a text notice in my log. Hmm..

SWAT_OP-R8R

Administrator

(12)

    Germany

Posts: 1,552

Activitypoints: 8,610

Date of registration: Oct 15th 2010

Reputation modifier: 14

Level: 45 [?]

Experience: 4,400,193

Next Level: 5,107,448

Thanks: 33

  • Send private message

member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month

4

Sunday, May 13th 2012, 3:04pm

thats very weird, are you sure that the singleplayer files for that mission are not edited?

PolarBear

Gunnery Sergeant

(10)

    Israel

Posts: 574

Activitypoints: 3,435

Date of registration: May 3rd 2011

Reputation modifier: 1

Level: 39 [?]

Experience: 1,512,668

Next Level: 1,757,916

Thanks: 4

  • Send private message

member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month

5

Sunday, May 13th 2012, 3:40pm

Maybe you sould try patching the mission INis with the latest SDK version?

Ni.

Private

(10)

  • "Ni." started this thread

Posts: 8

Activitypoints: 55

Date of registration: Oct 19th 2010

Reputation modifier: 3

Level: 19 [?]

Experience: 22,652

Next Level: 22,851

  • Send private message

member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month

6

Monday, May 14th 2012, 10:11am

I haven't installed any mods which would affect it (I was waiting until I'd finished the story).

I have:
-Widescreen cameras.ini from Freelancer - Widescreen Gaming Wiki
-Hudshift.dll to move the HUD back
-manually changed it so I could buy the stiletto at a lower level

I applied the FL Quickfix which apparently includes SDK1.3. This has caused a lot of HUD issues. Perhaps because I previously had hudshift.dll and with cameras.ini changes for widescreen support? However, it didn't fix it. I tried re-doing the whole mission again. Same thing :( I'm not sure what the problem is, the only non-vanilla thing is that I'm flying the Stiletto as I changed the minimum purchase level and added widescreen support. I can't see how that would affect the mission though!


Any ideas? I'd just like to be able to progress. How can I make the jumphole unlocked? Presumably it should be locked after the mission is over so there must be a way to unlock it permanently?

Thanks for any help!

    Austria

Posts: 715

Activitypoints: 3,835

Date of registration: Jan 15th 2009

Reputation modifier: 11

Level: 41 [?]

Experience: 2,483,251

Next Level: 2,530,022

Thanks: 3

  • Send private message

member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month member since 108 month

7

Monday, May 14th 2012, 10:58am

The locks are in the initialworld.ini in \DATA
Dunno if changing the file after starting the game has any effect though or if you have to modify the savegame

Ni.

Private

(10)

  • "Ni." started this thread

Posts: 8

Activitypoints: 55

Date of registration: Oct 19th 2010

Reputation modifier: 3

Level: 19 [?]

Experience: 22,652

Next Level: 22,851

  • Send private message

member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month

8

Monday, May 14th 2012, 1:05pm

I'll try that :)

Which part of the save game do I need to edit? I did already try removing all the locked_gate lines or do I need to also remove npc_locked_gate ones too? I had assumed that was for NPCs rather than the player?

PolarBear

Gunnery Sergeant

(10)

    Israel

Posts: 574

Activitypoints: 3,435

Date of registration: May 3rd 2011

Reputation modifier: 1

Level: 39 [?]

Experience: 1,512,668

Next Level: 1,757,916

Thanks: 4

  • Send private message

member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month

9

Monday, May 14th 2012, 2:47pm

Try the locked_gates line, if it doesn't work then try both. Just in case, make a backup of the save file or use ; to stop the program from reading those lines (just remember to remove it if it changes something you didn't want it to change)

Social bookmarks

Legend:

Forum contains no new posts
Forum contains new posts
Forum is closed
Forum is an external link