You are not logged in.

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

1

Thursday, September 13th 2012, 11:04pm

New icons

[b]Hello.
Help please, I want to use in my mod new icons, I created it with using one 3db file and changing the icon to new,
and make from it new files. I used a ini files weapon_good and weapon_equip, but I have a bugs:
I use for 2 guns 2 icons, this 2 guns have one icon
If I will roll down to other modules, icons of this guns will empty

I have a UTF editor.

Help please! [/b]

SWAT_OP-R8R

Administrator

(12)

    Germany

Posts: 1,553

Activitypoints: 8,615

Date of registration: Oct 15th 2010

Reputation modifier: 14

Level: 45 [?]

Experience: 4,548,659

Next Level: 5,107,448

Thanks: 33

  • Send private message

member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month

2

Friday, September 14th 2012, 9:12am

ok ill give you the easiest instruction on how to build custom icons

first download and install the freelancer model cloner
with that tool you open one already existing vanilla 3db icons
make sure that you also import the material for this file -> "files - scan .mat file" (the material are located in the same 3db file that you already have opened -> so choose that file again

Now you should see 3 noded
VMesh IDs
3db (vmeshref) names
Material IDs
(if you have opened the material correctly then there should be unique names under the material IDs (if not you should only see some IDS -> which is bad)

now you do the following
edit the node below VMesh IDs to something else and then edit the Material nodes to something else
e.g. turn
"EQ_cloakkey3data.equipment.models.commodities.nn_icons.equipicon_burner.vms"
into
"customEQ_cloakkey3data.equipment.models.commodities.nn_icons.equipicon_burner.vms"

when you have done these changes then you need to export it to a new model (e.g."myshinycustomicon.3db")

Now open the UTF editor and load our new icon.
You will have to change the names of the material nodes to exactly the names that you have taken in the model cloner and just to be 100% sure you also should edit the names of the texture nodes (attention: when you change the texture names you also need to edit the Dt_name which refer to your new texture.

And the final step would be to import your new custom texture for that icon

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

3

Friday, September 14th 2012, 10:48am

I tried, this bug again, dont know why.
Game dont want to use 2 icons, and if I will scroll, use default icons for guns.

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

4

Friday, September 14th 2012, 12:00pm

item_icon = equipment\models\commodities\nn_icons\F_b_shil_p.3db

item_icon = equipment\models\commodities\nn_icons\F_b_hull_e.3db

I use 2 different files.
But dont know why game use only one, and next again default.
Thank you, but help please with it.


New bug: other guns use icon, second gun dont use any, and 3th gun(I not modified 3th) use new...

This post has been edited 2 times, last edit by "Jaeger" (Sep 14th 2012, 12:20pm)


SWAT_OP-R8R

Administrator

(12)

    Germany

Posts: 1,553

Activitypoints: 8,615

Date of registration: Oct 15th 2010

Reputation modifier: 14

Level: 45 [?]

Experience: 4,548,659

Next Level: 5,107,448

Thanks: 33

  • Send private message

member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month

5

Saturday, September 15th 2012, 7:53am

if each of them has custom node names in utf then they both should work

can you make a screenshot of the problem.... maybe i misunderstand it

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

6

Monday, September 17th 2012, 6:57am

Screenshot1 (if in using one file) SCR_1
Screenshot 2 (if 2 new icons) SCR_2
Jaeger has attached the following files:
  • SCR_1pack.zip (1.48 MB - 161 times downloaded - latest: Oct 5th 2018, 12:36pm)
  • SCR_2pack.zip (1.57 MB - 165 times downloaded - latest: Oct 8th 2018, 2:23am)

SWAT_OP-R8R

Administrator

(12)

    Germany

Posts: 1,553

Activitypoints: 8,615

Date of registration: Oct 15th 2010

Reputation modifier: 14

Level: 45 [?]

Experience: 4,548,659

Next Level: 5,107,448

Thanks: 33

  • Send private message

member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month

7

Monday, September 17th 2012, 7:18am

they do not show at all so i would assume that you did something wrong while cloning them

can you upload the files for those icons so i can have a look at them?

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

8

Monday, September 17th 2012, 8:06am

I can.
Jaeger has attached the following file:
  • NN_ICONS2.ZIP (12.63 kB - 144 times downloaded - latest: Oct 9th 2018, 4:38am)

PolarBear

Gunnery Sergeant

(10)

    Israel

Posts: 574

Activitypoints: 3,435

Date of registration: May 3rd 2011

Reputation modifier: 1

Level: 39 [?]

Experience: 1,566,494

Next Level: 1,757,916

Thanks: 4

  • Send private message

member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month member since 84 month

9

Monday, September 17th 2012, 8:13am

Try this: copy a ship's icon 3db file, rename it to whatever you want, change the texture to the one you want to use and see if it works. Remember: every time you do it take a different icon you didn't use before. This way the game won't be confusing them.

Something off-topic I wanna say:
Copying from Discovery is the very first beginning of every mod maker ever since Discovery was out. It's not like it's something wrong, but if you really want to practice your modding skills start from scratch. This way you'll learn the structure of different ini entries.
Anyway, I have no idea what are your plans with this mod so just go on.

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

10

Monday, September 17th 2012, 8:18am

Why ships?
It is weapons!!!! icon

Dont spam please. Admin tried to help, you`re made a spam in topic.

I hate killers of initiative.

SWAT_OP-R8R

Administrator

(12)

    Germany

Posts: 1,553

Activitypoints: 8,615

Date of registration: Oct 15th 2010

Reputation modifier: 14

Level: 45 [?]

Experience: 4,548,659

Next Level: 5,107,448

Thanks: 33

  • Send private message

member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month

11

Monday, September 17th 2012, 9:55am

try those
SWAT_OP-R8R has attached the following file:
  • equipicon.zip (5.18 kB - 147 times downloaded - latest: Oct 10th 2018, 2:22am)

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

12

Monday, September 17th 2012, 12:20pm

Em, excuse me...
I verified all directories for files in folders and ini files, and in names of files...
I dont know why, its idiotism of game...

item_icon = equipment\models\commodities\nn_icons\equipicon_Bomberenergy1.3db

item_icon = equipment\models\commodities\nn_icons\equipicon_Bomberlaser1.3db

2 different files, but use nothing...maybe some cmp or mat files have a inputed ids in files,
and check default files?(not Deutsche making of icons, more easy to make single tga files for icons, I tried, it was crash, if
for icon game must use tga file).

Please try to use weapon_good.ini and new icons. I dont know what problem here, why game dont want load this.

SWAT_OP-R8R

Administrator

(12)

    Germany

Posts: 1,553

Activitypoints: 8,615

Date of registration: Oct 15th 2010

Reputation modifier: 14

Level: 45 [?]

Experience: 4,548,659

Next Level: 5,107,448

Thanks: 33

  • Send private message

member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month

13

Monday, September 17th 2012, 8:36pm

Ich denke wir sollten versuchen das problem auf deutsch zu lösen. I have die vermutung wir reden so ein bissl an einander vorbei.

1. problem was mir aufgefallen ist wäre dass due TGAs benutzt aber nur die mip0
TGA texturen benötigen aber alle MIPS nicht nur die größte version davon
deswegen habe ich dir die beiden dateien nochmal als dds format geschickt (weil bei dds alle mips bereits enthalten sind)
alternativ kannst du auch neue mip nodes erstellen und weiterhin TGA verwenden
in deinem fall wäre dass dann
MIP0 = 64x64
MIP1 = 32x32
MIP2 = 16x16
MIP3 = 8x8
MIP4 = 4x4
MIP5 = 2x2
MIP6 = 1x1

2. vergiss den 2. punkt... probier erstmal die dateien die ich hochgeladen hab aus

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

14

Tuesday, September 18th 2012, 7:50am

Ihre Dateien + 8bit Größe(2-4-8-16-32-64 etc) + DDS?
Ich werde versuchen, wenn sie probleme, Ich werden fragen hilfe.

(but I had

This post has been edited 1 times, last edit by "Jaeger" (Sep 18th 2012, 7:55am)


SWAT_OP-R8R

Administrator

(12)

    Germany

Posts: 1,553

Activitypoints: 8,615

Date of registration: Oct 15th 2010

Reputation modifier: 14

Level: 45 [?]

Experience: 4,548,659

Next Level: 5,107,448

Thanks: 33

  • Send private message

member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month

15

Tuesday, September 18th 2012, 8:23am

*sigh*
I am not sure how else to explain it.

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

16

Tuesday, September 18th 2012, 8:48am

http://www.image-share.com/ijpg-1740-64.html

http://www.image-share.com/ijpg-1740-65.html

(Mine Deutsch not very good)

DANKE!!

What I did:
I found in game some not used files, with names like equipicon_guni


Reversed file for normal looking(while importing UTF reversed file, your files reversed also)
TGA to DDS with generating MIPS(Paint.net)
Renamed file for export to name of file in this equipicon_guni
Renamed MIP0 to MIPS


New files: I think in punkt Material Library need to rename Dt_name for new icons, or not.

But look on screenshot!We did it!))))))))
Danke!!!))))))

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

17

Tuesday, September 18th 2012, 8:52am

Wie man Danke?
(Thankomat)

But it is first icon, I want to make more icons.
Please dont close topic.


One icon work good, I tried to make new, I edited VmechLibrary(data.equipment.models.commodities.nn_icons.equipicon_gunF.lod0-112.vms)
equipicon_gunF new name of file.

I edited Dt_name to INV_gunF

Dt_flags from @ to @@

Type from DcDtOcOt to DcDtOcOt1

In texture library name is INV_gunF.tga


In all values I renamed tga to dds, because I use dds file.
Nothing. One icon work good, new not work...


I made type and Dt_flags to original, not work.




data.equipment.models.commodities.nn_icons.equipicon_gunF.lod0-112.vms TO
11data.equipment.models.commodities.nn_icons.equipicon_gunF.lod0-112.vms

not work...(

This post has been edited 4 times, last edit by "Jaeger" (Sep 18th 2012, 9:18am)


SWAT_OP-R8R

Administrator

(12)

    Germany

Posts: 1,553

Activitypoints: 8,615

Date of registration: Oct 15th 2010

Reputation modifier: 14

Level: 45 [?]

Experience: 4,548,659

Next Level: 5,107,448

Thanks: 33

  • Send private message

member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month

18

Wednesday, September 19th 2012, 7:46am

undo the edit of the dt_flags and the type
(you should not touch them at all)

and plz upload the file again so i can take a look at it

Jaeger

Private

(10)

  • "Jaeger" started this thread

Posts: 22

Activitypoints: 135

Date of registration: Sep 13th 2012

Reputation modifier: 1

Level: 23 [?]

Experience: 49,054

Next Level: 62,494

  • Send private message

member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month member since 72 month

19

Wednesday, September 19th 2012, 8:23am

I dont know what need to make good icons without bugs\image crashes
Jaeger has attached the following file:
  • W1.ZIP (5.81 kB - 149 times downloaded - latest: Oct 8th 2018, 3:48pm)

SWAT_OP-R8R

Administrator

(12)

    Germany

Posts: 1,553

Activitypoints: 8,615

Date of registration: Oct 15th 2010

Reputation modifier: 14

Level: 45 [?]

Experience: 4,548,659

Next Level: 5,107,448

Thanks: 33

  • Send private message

member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month member since 96 month

20

Thursday, September 20th 2012, 8:49am

you have cloned the files but now the material names do not fit anymore
so probably you forgot to rename the nodes


next to that the dt_flags should have different values and the type should be "DcDt"

Used tags

bug, help, Icon, icons, Mod, Mods

Social bookmarks

Legend:

Forum contains no new posts
Forum contains new posts
Forum is closed
Forum is an external link